Duik in de geschiedenis van het eerste vliegtuig

In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de vliegtuigen en laten we u dingen zien die u nog niet wist.

Zoals u zich kunt voorstellen, is er heel wat te weten over vliegtuigen. Van de geschiedenis van de luchtvaart tot de technische aspecten van het vliegen, tot de verbazingwekkende prestaties van de techniek die ze mogelijk maken, zijn we hier om enkele van de meest interessante dingen die je nog niet wist over vliegtuigen te delen.

1. Het eerste vliegtuig werd uitgevonden door de gebroeders Wright in

2. Het werd de “Wright Flyer” genoemd. De eerste vlucht van dit vliegtuig werd gemaakt in Kitty Hawk, North Carolina. Het vliegtuig vloog 12 seconden en stortte toen neer. Het vliegtuig werd gerepareerd en de volgende vlucht vond plaats in december,

3. Het vliegtuig werd bestuurd door Orville Wright en zijn broer Wilbur Wright. Het vliegtuig kwam tot ongeveer 50 voet voordat het neerstortte. Het vliegtuig werd vernietigd bij de crash. Hierna begonnen de broers te werken aan een volgend vliegtuig.

Het tweede vliegtuig werd uitgevonden door de gebroeders Wright in 1903. Dit vliegtuig werd de “Flyer II” genoemd. Het was een eenmotorig vliegtuig dat kon vliegen met een snelheid van 20 mijl per uur. Het had een spanwijdte van 24 voet en een lengte van 23 voet. Het was ook uitgerust met een nieuwe motor. Het kon 15 minuten vliegen. Dit vliegtuig werd gebruikt om foto’s te nemen en om onderzoek te doen.