Over de eerste commerciële vluchten

Dit artikel geeft u een gedetailleerd overzicht van de geschiedenis van de commerciële luchtvaart en legt uit wat de eerste vlucht mogelijk maakte.

In 1914 werd het eerste vliegtuig dat voor commerciële doeleinden werd gebruikt, gemaakt door Samuel Pierpont Langley. Het werd de “Pierpont Langley No. 1” genoemd. Het was een eendekker met een spanwijdte van 42 voet en een lengte van 56 voet. Het kon tot 8 passagiers vervoeren. Het werd ook gebruikt om films te maken.

In 1926 werd een passagiersvliegtuig geïntroduceerd dat kon vliegen met een snelheid van 95 mijl per uur. Het kreeg de naam “Transcontinental Air Transport”. Het werd gemaakt door het Amerikaanse bedrijf, de “National Aviation Corporation”. Het was het eerste commerciële passagiersvliegtuig met een propeller. De spanwijdte was 55 voet en het kon tot 12 passagiers vervoeren.

Het vliegtuig vloog van New York naar Los Angeles in iets meer dan vijf uur. Het was de eerste commerciële vlucht ter wereld. De National Aviation Corporation had de eerste commerciële vlucht in de Verenigde Staten. Ze deden dit omdat ze zo veel meer mensen konden bereiken en ze in minder tijd naar hun bestemming konden brengen. Het bedrijf wilde de wereld ook laten zien dat ze deze reizen op een veilige manier konden maken.

De eerste commerciële vluchten waren dus niet zo eenvoudig als we misschien denken. De eerste vliegtuigen werden gebouwd door een paar mannen die een fortuin wilden verdienen. Ze hadden een droom en ze hadden veel moed.